Scootmobiel via gemeente

Scootmobiel via gemeente

Wilt u een scootmobiel via de gemeente aanvragen en bent u benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? In principe zit het proces eenvoudig in elkaar:

  • U vraagt een scootmobiel aan
  • U krijgt een indicatie van de gemeente
  • U kunt een scootmobiel kopen (eigen bijdrage) of een model ontvangen (natura)

Houd er echter rekening mee dat u aan strikte voorwaarden dient te voldoen om een indicatie te krijgen. Het is bijvoorbeeld van belang dat er geen andere (gebruikelijke) hulpmiddelen voor handen zijn en u de scootmobiel nodig heeft voor uw dagelijkse sociale bewegingen.

Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage voor een scootmobiel vanuit de gemeente, die op basis van uw inkomen of de situatie binnen uw huishouden flink kan oplopen.

Scootmobiel aanvragen

Wilt u een scootmobiel via de gemeente aanvragen? Het is van belang om u te wenden tot het Wmo loket. Dit loket heeft de mogelijkheid om u in een indicatie toe te wijzen, op basis waarvan u in aanmerking komt. U kunt een scootmobiel via de gemeente accepteren (in natura), al gaat het dan veelal om een model zonder veel comfort. Bovendien zijn de scootmobiels niet altijd stabiel uitgevoerd, ze komen in ieder geval niet in de buurt bij de zeer stabiele en comfortabele Quingo scootmobiel met 5 wielen.

Eigen bijdrage uit pgb

Bovendien kunt u wel een scootmobiel via de gemeente aanvragen en zelf een keuze maken voor een model, al dient u in dat geval een uitgave te doen vanuit uw pgb, het persoonsgebonden budget. U betaalt een (hoge) eigen bijdrage, zodat u toch een comfortabel en stabiel model kunt ontvangen. Het nadeel van een scootmobiel via de gemeente? Deze blijft eigendom van de gemeente, net als andere hulpmiddelen die u gebruikt. Zelfs wanneer u uw eigen pgb inzet voor de aanschaf wordt u daar niet de eigenaar van.

Scootmobiel buiten de gemeente om

Wilt u liever geen scootmobiel via de gemeente aanvragen, zodat u deze particulier kunt bestellen en u daar de eigenaar van wordt? Wij zijn u daar bij Quingo graag mee van dienst. U kunt rekenen op een comfortabele en stabiele scootmobiel met 5 wielen. De armleuningen zijn extra breed en zacht voor u uitgevoerd en het is zelfs mogelijk om de handvatten te laten verwarmen. Wilt u geen scootmobiel via de gemeente en in plaats daarvan een comfortabel en stabiel model met 5 wielen bestellen? U bent bij ons aan het juiste adres.