Pgb scootmobiel

Wilt u gebruik maken van een pgb scootmobiel, bent u benieuwd naar de verschillen ten opzichte van een model in natura of een scootmobiel die u particulier aanschaft? Pgb staat voor het persoonsgebonden budget, dat u onder andere kunt gebruiken om een scootmobiel aan te schaffen. Tenminste, dat is wat veel mensen verwachten. U betaalt een relatief hoge eigen bijdrage voor een scootmobiel die u via de gemeente aanvraagt. Vervolgens wordt u nooit de eigenaar van een pgb scootmobiel, het hulpmiddel blijft in plaats daarvan altijd eigendom van de gemeente.

Pgb of in natura

Wat dat betreft staat een pgb scootmobiel qua eigendom gelijk aan een model in natura, een scootmobiel die de gemeente voor u uitzoekt en levert. In dat geval is de kans klein dat u een comfortabele en stabiele scootmobiel ontvangt, u hoeft in ieder geval niet te rekenen op een Quingo met 5 wielen. Wilt u gebruik maken van een pgb scootmobiel, zodat u zelf de keuze heeft op basis van de modellen en u op basis daarvan een eigen bijdrage betaalt? Ook in dat geval wordt u niet de eigenaar van de scootmobiel, er is slechts sprake van de mogelijkheid om de scootmobiel op basis van uw indicatie te gebruiken.

Eigen bijdrage voor een scootmobiel

U betaalt een (hoge) eigen bijdrage voor een scootmobiel, terwijl het model uiteindelijk eigendom blijft van de gemeente. Wat dat betreft doet u met een pgb scootmobiel een behoorlijke investering, zonder dat u daar aan de andere kant daadwerkelijk een eigen scootmobiel voor terugkrijgt.

Zonder pgb een scootmobiel kopen

Wilt u zonder pgb een scootmobiel kopen, zodat u daar volledig eigenaar van wordt en u de volledige vrijheid heeft met betrekking tot de keuze voor een stabiel model? U kunt gebruik maken van de Quingo met 5 wielen, de Scootmobiel van het Jaar. We zorgen met 5 wielen voor extra stabiliteit, terwijl de extra brede armleuningen lekker zacht zijn en voldoende comfort bieden. Uiteraard is er voldoende licht aanwezig en kunt u rekenen op een mandje dat extra laag geplaatst is om het gewicht op het stuur te beperken. U kunt desgewenst gebruik maken van verwarmde handvatten, zodat de scootmobiel uiterst comfortabel en stabiel is. De scootmobiel zonder pgb vraagt om een investering in uw mobiliteit, al is die gelukkig slechts beperkt hoger dan de eigen bijdrage die u betaalt voor een model dat u via de gemeente kunt gebruiken.